معاون اول رئیسجمهور در جلسه ستاد تنظیم بازار:
بازرسی، نظارت و کنترل بازار تا پایان سال جاری و ایام عید نوروز با قوت ادامه مییابد
معاون اول رئیسجمهور با بیان این که نظارتها تاثیر مهمی در کنترل بازار کالاهای اساسی دارد، گفت: بازرسیها، نظارت و کنترل بازار تا پایان سال جاری و ایام عید نوروز با قوت ادامه مییابد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، محمدرضا عارف عصر روز یکشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار، با قدردانی از بازرسیهای انجام شده توسط وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی و همچنین بسیج و اتاق اصناف در هفتههای اخیر بویژه از آغاز ماه مبارک رمضان تاکید کرد: بازرسیها، نظارت و کنترل بازار تا پایان سال جاری و ایام عید نوروز با قوت ادامه مییابد چرا که براساس گزارشهای ارائه شده، نظارتها تاثیر مهمی در کنترل بازار کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم بویژه اقشار آسیبپذیر داشته است.
وی با اشاره به اهمیت نقش بخش خصوصی و اصناف در کمک به دولت در کنترل قیمتها و همچنین تعداد ۷۳۰ هزار بازرسی انجام شده توسط اتاق اصناف ایران تصریح کرد: برگزاری نمایشگاههای بهاره با کمک اتاق اصناف ایران و فروش کالاهای مورد نیاز مردم با توجه به گزارش ارائه شده مبنی بر تفاوت قیمت ۲۰ درصدی پایینتر نسبت به بیرون از این نمایشگاهها، به تولیدکنندگان برای رونق تولید و جبران بخش کوچکی از خسارتهای ناشی از خاموشیهای بخش تولید و همچنین به مردم برای خرید مستقیم کالا از تولیدکننده با قیمت مناسب کمک کرده است.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به گزارش مربوط به قیمت حبوبات به وزارتخانههای جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت دستورات لازم را برای افزایش نظارتها و همچنین اتخاذ اقدامات لازم تنظیم بازار صادر و تصریح کرد: پیشنهادهای برداشته شدن مالیات بر ارزش افزوده مواد غذایی و حبوبات در نهادهای ذیربط بررسی و به ستاد تنظیم بازار برای تصمیمگیری نهایی ارسال شود.
در این نشست که به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، وزارت جهاد کشاورزی گزارشی از اقدامات ستاد تنظیم بازار در ماه مبارک رمضان و ایام عید نوروز از جمله بررسی مهمترین دلایل افزایش قیمت کالاهای کشاورزی، اهم اقدامات در دست اجرا و برنامههای پیشبینی و انجام شده در خصوص کالاهای کشاورزی و همچنین اقلام پروتئینی ارائه کرد.
در ادامه گزارش عملکرد بازرسیهای انجام شده در یک ماه اخیر توسط وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صمت و همچنین بسیج و اصناف ارائه شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گزارشی از عملکرد و اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی مطرح کرد و گفت: در این طرح و تا این مقطع زمانی ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار خانواده کالاهای اساسی و مورد نیاز خود را با قیمت مصوب تنظیم بازار خریداری کردهاند که تاکنون با استقبال خوبی از سوی اقشار مختلف مردم روبرو شده است و با هماهنگی و همکاری وزارتخانههای جهادکشاورزی و صمت، کالاها به وفور در اختیار فروشگاهها قرار گرفته است.
در این نشست، معاون اول رئیسجمهور دستور داد، عملکرد طرح کالابرگ بویژه در استانها و چالشهای اجرایی این طرح توسط دبیرخانه ستاد تنظیم بازار ارزیابی و در جلسه آتی تنظیم بازار ارائه شود.
در این جلسه که وزرای جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، معاون اجرایی رئیس جمهور، سخنگوی دولت، رئیس کل بانک مرکزی، دبیر هیئت دولت، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی و دیگر مسوولان دستگاههای امر حضور داشتند، وزیر جهاد کشاورزی گزارش پیشبینی تولید محصولات کشاورزی (کالاهای اساسی) در سال ۱۴۰۴ را ارائه کرد.
سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز با توجه به دستور معاون اول رئیسجمهور در جلسه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار در خصوص افزایش تعرفه حمل و نقل بویژه در بخش هوایی، گزارشی از دلایل مطرح شده برای افزایش قیمتها و روند افزایش تعرفه حمل و نقل هوایی در دوره زمانی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ ارائه کرد و دکتر عارف به وزیر راه و شهرسازی دستور داد اقدامات و تصمیمات کنترلی و نظارتی با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز و سفرهای مردم در این ایام اتخاذ شود.
نظر دهید